aA
Trečiadienį Pensilvanijos valstijoje, vietovėje netoli Šanksvilio miestelio, kur 2001-ųjų rugsėjo 11-ąją nukrito ketvirtasis teroristų užgrobtas lėktuvas, tūkstančiai žmonių pagerbs 40 šio lėktuvo keleivių ir įgulos narių, kurie sutrukdė pagrobėjams sudaužyti jį Vašingtone.
Žvakė
"Tai šventa žemė", - sakė 42 metų Lori Guadagno iš Džeksonvilio Floridoje. Jos brolis Richardas žuvo čia nukritus ir sprogus lėktuvui "Boeing 757", kurio keleiviai ir įgulos nariai, dabar vadinami didvyriais, išdrįso pasipriešinti pagrobėjams.

Lėktuvui nukritus laukuose 112 km į pietryčius nuo Pitsburgo, ne taip, kaip Niujorke ir Vašingtone, nežuvo nė vienas ant žemės buvęs žmogus.

JAV prezidentas George'as W.Bushas 33 keleivius ir septynis įgulos narius pavadino didvyriais ir sakė, kad jie sutrukdė teroristams sudaužyti lėktuvą į kokį nors svarbų objektą Vašingtone, galbūt Baltuosius rūmus ar Kongresą.

Aukų pagerbimo ceremonijoje, kuri bus transliuojama per televiziją, dalyvaus lėktuvo keleivių bei įgulos artimieji ir, kaip tikimasi, dar 20 tūkst. žmonių.

Jie taip pat susitiks su G.W.Bushu, kuris į Pensilvaniją atskris kelios valandos po ceremonijos.

16 val. 6 min. Lietuvos laiku, kai lygiai prieš metus lėktuvas 800 km per val. greičiu rėžėsi į žemę, 40 kartų suskambėjo didžiulis, 1,3 t sveriantis varpas, o virš galvų praskrido karo lėktuvai.

Rugsėjo 11-ąją Pensilvanijoje žuvusios 20-metės studentės Deoros Bodley šeimos pageidavimu, žmonės taip pat atsistos tylos minutei dėl taikos visame pasaulyje.

Šios merginos tėvas netekties skausmą malšino lankydamas per amerikiečių bombardavimus Afganistane žuvusių nekaltų žmonių giminaičius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.