aA
Mobiliojo ryšio telefonų turėtojams padidėja rizika išsivystyti smegenų augliui, ypač jei jie naudoja senesnius analoginius telefonus, teigia Švedijos medikai.
Augliai dažniausiai išsivysto toje galvos pusėje, kurioje naudotojai kalbėdami laiko savo telefonus, nes tai sritys, kurios yra atviros telefono skleidžiamoms mikrobangoms. Tai rašoma tyrime, praėjusią savaitę paskelbtame internetiniame medicinos žurnale “MedGenMed”.

Visi išskyrus vieną iš trylikos pacientų su piktybiniais ar gėrybiniais augliais smegenų srityse, kurios buvo arčiausiai telefono spinduliuojamų mikrobangų, naudojosi analoginiais telefonais.

“Žinant, kad daug senų stiprų spinduliavimą skleidžiančių telefonų vis dar naudojami, reikėtų atlikti išsamesnius, ilgalaikius tyrimus,”- sakė “MedGenMed” redaktorius dr. Džordžas Lundbergas,.

Ataskaita yra paremta dviejų metų studija, atlikta dviejuose Švedijos regionuose, įvertinus 233 pacientų su smegenų augliu atvejus. Kiekvienas iš jų buvo lyginamas su dviem sveikais kontroliniais asmenimis pagal lytį, amžių ir gyvenamą vietą.

Visą pranešimą galima perskaityti ir internete - tereikia užsiregistruoti “MedGenMed” svetainėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.