aA
Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus Europos Sąjungos viršūnių susitikime Nicoje pareiškė, kad naujos narės dar labiau sustiprins šią organizaciją.
"Šalys kandidatės jau įnešė savo indėlį į stabilesnės ir labiau klestinčios Europos Sąjungos ateitį. Jos toliau vykdo vidaus reformas, gerina savo šalių ekonomiką ir kuria jų gerovę", sakė V. Adamkus savo kalboje ES viršūnių susitikime ketvirtadienį.

Pasak prezidento, Nicoje pasiektas kritiškas momentas, kai nebegalima atidėlioti klausimų dėl būsimo ES institucijų modelio, o galiausiai ir dėl būsimų jos narių. V. Adamkaus nuomone, y pač svarbu užtikrinti, kad instituciniai sprendimai, kuriuos priims šis viršūnių susitikimas, sustiprintų ES plėtrą.

"T ikiu, jog ši konferencija Europos valstybėms suteikia didįjį šansą Europos Sąjungą padaryti veiksmingesnę ir visapusiškesnę", kalbėjo Lietuvos vadovas.

Jis pakartojo, kad Lietuva yra pasiryžusi kitais metais sparčiai pasistūmėti derybose dėl narystės ir pažadėjo negailėti jėgų, kad narystei šalis pasirengtų iki 2004 m. sausio 1 dienos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.