aA
Vidaus reikalų ministerija parengė ir teikia Vyriausybei svarstyti Nacionalinės nusikaltimų kontrolės ir prevencijos programos projektą. Dokumentas rengiamas pagal Nacionalinio saugumo pagrindų įstatymo Nacionalinio saugumo strategijos nuostatas.
Policijos motociklai
© BNS foto
Kaip Eltą informavo Vidaus reikalų ministerija, programoje būtų nustatyta bendra valstybės politika nusikaltimų kontrolės ir prevencijos srityje, jos prioritetai ir įgyvendinimo principai. Programos tikslas - sukurti nusikaltimų kontrolės ir prevencijos sistemos modelį, kuris leistų kompleksiškai šalinti esmines nusikalstamumo priežastis ir sąlygas bei padidinti nusikaltimų kontrolės ir prevencijos Lietuvoje veiksmingumą.

"Siekiame glaudesnio valstybės, savivaldybių ir pilietinės bendruomenės institucijų socialinio bendradarbiavimo. Kuriant saugią gyvenamąją aplinką, ypač svarbu didinti savivaldybių institucijų vaidmenį. Todėl šios programos projekte akcentuojamas nusikaltimų priežasčių ir sąlygų šalinimas ne tik teisėsaugos institucijų veiksmais, bet ir ekonominėmis, socialinėmis, švietimo ir kitomis priemonėmis. Rengdami šią programą stengėmės įtraukti visas suinteresuotas institucijas", - teigia vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis.

Tikimasi, kad šios programos įgyvendinimas turėtų padėti stabilizuoti nusikalstamumą ir nulemti jo mažėjimo tendencijas ateityje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.