aA
Trečiadienį Palangos Gintaro muziejaus darbuotojai tikisi baigti tvarkyti nusikaltėlių sudarkytą vitriną, kurioje buvo eksponuojamas žymusis gintaro luitas, vadinamasis Saulės akmuo. Tačiau lankytojai vietoj jo galės išvysti tik nuotrauką.
Gintaras
Kaip Eltos korespondentui pasakojo Palangos Gintaro muziejaus vedėja Vilija Macienė, jau įstatytas per vagystę sudaužytas vitrinos stiklas, vėl prijungta signalizacija. Šiuo metu baigiama įrengti ir ekspozicija, kurioje pavogto 3 kilogramus 698 gramus sveriančio gintaro luito vietą užims tik jo nuotrauka. Anot vedėjos, informaciniame tekste bus nurodyta, kad vertybė pavogta.

V.Macienė neslėpė, kad lankytojai domisi skandalinguoju nusikaltimu ir dažnai darbuotojų klausinėja apie vagystės aplinkybes, prašo parodyti vietą, kur buvo laikomas Saulės akmuo. Vedėja teigė, kad tokia informacija interesantams suteikiama ir nelaikoma paslaptyje.

Policija kol kas nerado ankstų pirmadienio rytą žaibiškai iš muziejaus pavogto gintaro luito. Palangos policijos komisaras Edmundas Krasauskas sako, jog tiriant bylą pasiekta tam tikrų rezultatų, tačiau plačiau tyrimo eigos nekomentuoja. Bylą perėmė tirti Tardymo departamento komisija, jai talkina kurorto bei Klaipėdos kriminalistai.

ELTA primena, kad žymusis Saulės akmuo pavogtas jau antrą kartą. Prieš 11 metų kartu su maždaug 70 kitų gintarų jį iš muziejaus buvo pavogę palangiškis Arūnas Ulevičius ir jurbarkiškis Artūras Čimielius. Nusikaltimas buvo išaiškintas, eksponatai grąžinti į Gintaro muziejų. Saulės akmenį 1969 metais Lietuvos dailės muziejui padovanojo tautodailininkas Kostas Toleikis. Ekspertai jį vertina maždaug 1,5 milijono litų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.