aA
Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Alvydas Medalinskas mano, jog parlamentiniai ryšiai su Baltarusija, o ypač - su tarptautinės bendruomenės nepripažįstama Baltarusijos Aukščiausiąją Taryba būtų "komplikuoti ir nerekomenduotini".
Alvydas Medalinskas
Alvydas Medalinskas
URK pirmininkas A. Medalinskas tai pareiškė ketvirtadienį Seimo plenariniame posėdyje, kai buvo paprašytas išsakyti savo nuomonę apie Seimo narių grupės ketinimą steigti parlamentinių ryšių grupę su Baltarusija.

A. Medalinskas sakė neabejojąs, jog Lietuvoje yra kultūros, mokslo bei verslo atstovų, kurie norėtų palaikyti santykius su Baltarusija. Parlamentarų iniciatyvą steigti grupę jis siūlė vertinti kaip tokio noro išraišką.

A. Medalinskas konstatavo, jog parlamentarai turi teisę steigti parlamentinių ryšių grupes su kuo nori, tačiau teigė, jog būtų geriau steigti visuomeninę ryšių su Baltarusija draugiją, kuri galėtų būti užregistruota Teisingumo ministerijoje.

Tuo tarpu vienas šios grupės iniciatorių, opozicinės Socialdemokratinės koalicijos frakcijos atstovas Bronius Bradauskas pareiškė, jog daug didesnė problema yra parlamentinių grupių įsteigimas su Čečėnija ar Tibetu.

"Nuo kada Čečėnija ar Tibetas yra nepriklausomos valstybės?", retoriškai klausė B. Bradauskas.

Apie Seimo parlamentinių ryšių grupės su Baltarusija steigimą B. Bradauskas paskelbė antradienio plenariniame posėdyje.

Į šią grupę užsirašė 19 Seimo narių, daugiausia iš opozicinės Socialdemokratinės koalicijos frakcijos bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijos, tačiau joje yra ir du Seimo daugumos atstovai - Socialliberalų frakcijos nariai Viktoras Uspaskichas ir Vytautas Kvietkauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.