aA
Ilgųjų nuotolių plaukikas iš Slovėnijos Martinas Strelas perplaukė Misisipės upę nuo ištakos iki žiočių. 4 tūkst. 83 kilometrų atstumą jis įveikė per 68 dienas. Pirmadienį Meksikos įlankoje sportininkas išlipo į krantą. "Aš negaliu patikėti, kad man pavyko, - sakė jis. - Tai buvo sunkiau nei maniau",
M.Strelas savo žygį liepos pradžioje pradėjo Itaskos ežere JAV Minesotos valstijoje, iš kur upė išteka. Jo teigimu, sunkiausi buvo paskutinieji 200 kilometrų.

"Visą laiką man į veidą pūtė stiprus vėjas. Bet pasiduoti aš negalvojau", - pasakojo sportininkas. M.Strelą visą laiką lydėjo padėjėjai kajakuose.

47 metų vyras iš Mokronogo Pietų Slovėnijoje jau ne kartą yra patekęs į Gineso rekordų knygą. Jis buvo pirmasis žmogus, perplaukęs visą Dunojų. Slovėno teigimu, jam priklauso keli pasaulio rekordai, tarp jų - ilgojo nuotolio plaukimo (3004 kilometrų per 58 dienas) ir plaukimo be sustojimo (504 kilometrai per 84 valandas ir 10 minučių).

Po pusmečio M.Strelas ketina įgyvendinti naują projektą - perplaukti antrąjį pagal dydį pasaulio ežerą - Aukštutinį ežerą (Lake Superior) tarp JAV ir Kanados.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.