aA
Antradienį Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrius užsakė atlikti oro taršos tyrimus, nes jau keletą dienų mieste tvyro smogas.
Kaip Eltą informavo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Marija Stanikūnienė, dėl Kauną užgulusio smogo ypač pablogėjo padėtis žemutinėje miesto dalyje - Senamiestyje ir Naujamiestyje. Miesto centre, kur esti intensyviausias eismas, ir bus atliekami oro taršos tyrimai. Jų rezultatai turėtų paaiškėti trečiadienį.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Antanas Petrauskas patvirtino, jog dėl degančių durpingų pievų smogas jaučiamas ne tik mieste, bet ir 100 kilometrų atstumu iki pat sostinės. Aplinkos apsaugos specialistai neabejoja, kad ir Kauną apgulusio smogo priežastis - rajone degančios durpingos pievos.

Kauno rajono priešgaisrinės tarnybos duomenimis, šiuo metu nustatyti trys nedideli gaisro židiniai netoli Ežerėlio esančiose durpingose pievose bei dar vienas - Margininkų kaimo pusėje.

Anot tarnybos viršininko pavaduotojo Gintauto Žemaičio, padėtis šiuose vietovėse kontroliuojama, nors paviršinį durpių sluoksnį nepavyksta visiškai užgesinti. Neapdairiai elgiasi ir kai kurie ūkininkai, nevengiantys savo ūkių laukuose deginti bulvienojus, žolę.

Vien tik per rugpjūčio mėnesį Kauno rajono priešgaisrinės tarnybos pareigūnai gavo 117 iškvietimų, nors per visus praėjusius metus jų būta 258.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.