aA
Sveikatos apsaugos ministras Romualdas Dobrovolskis ketina pasirašyti įsakymą, kuriuo būtų atšauktas reikalavimas gydytojams receptus rašyti tik mėlynu rašalu ar mėlynu tušinuku.
Gydytojos
Gydytojos
Pasak Lietuvos liberalų sąjungos (LSS) pranešimo spaudai, apie tokį ketinimą sveikatos apsaugos ministras informavo LLS pirmininką Eugenijų Gentvilą.

Prieš kelis mėnesius E.Gentvilas paskelbė pradedąs akciją, kuria sieks atkreipti dėmesį į visuomenėje egzistuojančius absurdus ir juos panaikinti

Kaip vieną iš absurdų tuomet jis nurodė reikalavimą gydytojams rašyti receptus mėlynu rašalu.

LLS pranešimo teigimu, E.Gentvilas taip pat siūlo panaikinti Baudžiamojo kodekso nuostatą, draudžiančią, susipažįstant su bylos medžiaga, daryti jos kopijas kopijavimo aparatu. Šiuo metu leidžiama daryti išrašus tik ranka.

E.Gentvilui taip pat sunku suprasti, kodėl Lietuvos viešajame transporte negalioja tarptautiniai studentų pažymėjimai, arba kodėl už užsieniečio ištekėjusi moteris tampa ponia Vudienė, o ne ponia Wood.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.