aA
Šiaulių apygardos prokuratūra baigė tirti ir teismui perdavė nagrinėti trijų šiauliečių baudžiamąją bylą, kurioje jie kaltinami žiauriu kankinimu, apysunkiu kūno sužalojimu, neteisėtu laisvės atėmimu ir kitais nusikaltimais.
Prieš teismą stos 30 metų Vidmantas Varnelis, 39 metų Artūras Jarušauskas ir jo vienmetis Remigijus Jakubauskas, antradienį pranešė Šiaulių apygardos prokuratūra.

Anksčiau teistas V.Varnelis kaltinamas apysunkiu ir lengvu kūno sužalojimu, smūgių sudavimu ir žiauriu kankinimu, neteisėtu laisvės atėmimu bei plėšimu. Kiti du jo bendrai - apysunkiu kūno sužalojimu bei neteisėtu laisvės atėmimu.

Per parengtinį tardymą pareigūnai nustatė, kad šių metų balandžio 15 dieną Šiauliuose, Žilvyčių gatvėje esančiame garažų kooperatyvo garaže, V.Varnelis kartu su R.Jakubausku ir A.Jarušausku panaudojo fizinį smurtą prieš keturis nukentėjusiuosius.

Trims iš jų buvo padaryti apysunkiai kūno sužalojimai, sukėlę ilgalaikį sveikatos sutrikimą, o vienam - lengvas kūno sužalojimas.

Pasak pareigūnų, vyrai buvo mušami dėl to, kad norėta išsiaiškinti apie pinigus, kurie dingo iš V.Varnelio namų.

Primušti nukentėjusieji prieš jų valią buvo laikomi užrakinti garaže iki vakaro.

Iš pradžių V.Varnelis su R.Jakubausku į garažą atsivežė vieną iš nukentėjusiųjų. Ten jis buvo mušamas.

Po to V.Varnelis su R.Jakubausku nuvažiavo į Radviliškį, kur susirado dar vieną vyriškį, kuris su draugu savo namo kieme taisė automobilio garsiakalbius, atsivežė į garažą Šiauliuose ir ten mušė.

Vėliau iš atsivežtojo radviliškiečio buvo pareikalauta pasakyti V.Varnelį dominusio asmens mobiliojo ryšio telefono numerį.

Telefonu buvo sutarta, kad šį numerį pasakys į Šiaulius atvažiavęs atsivežtojo radviliškiečio draugas, su kuriuo pastarasis taisė automobilio garsiakalbius.

R.Jokubauskas su juo susitiko prie "Valerijono" vaistinės. Iš ten į minėtąjį garažą šis atsivežė ir atvykusįjį. Garaže jis irgi buvo mušamas.

Vyrai buvo mušami geležiniu strypu. Vienas nukentėjusiųjų nutaikęs proga pabėgo iš garažo.

Po to vienas nukentėjusiųjų paskambino nurodytu mobiliojo ryšio telefono numeriu. Buvo sutarta susitikti su V.Varnelį dominusiu asmeniu - jam buvo pasiūlyta pigiai nusipirkti mobiliojo ryšio telefonų.

Tada V.Varnelis su A.Jarušausku nuvyko į Šniūraičių kaimą. Tačiau ten atvyko ne V.Varnelį dominęs asmuo, bet kiti du radviliškiečiai. Ten jie buvo sumušti, vienas jų - apiplėštas.

V.Varnelis iš pastarojo pagrobė mobiliojo ryšio telefoną ir dvi auksines grandinėles. Po to apiplėštasis buvo nuvežtas į garažą, o jo draugas paleistas.

Garaže nukentėjusysis vėl buvo mušamas - jam padarytas lengvas kūno sužalojimas.

Egzekuciją nutraukė atvykę policijos pareigūnai, nes prieš tai garaže buvę radviliškiečiai pro šalį ėjusio žmogaus paprašė pagalbos. Šis ir iškvietė policiją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.