aA
Civilinės saugos departamentas skelbia, jog dėl gaisrų susidaręs smogas kelia pavojų ne tik Vilniaus apskrities, bet ir visos šalies gyventojų sveikatai.
Smogas virš Vilniaus
Smogas virš Vilniaus
© BNS foto
Visuomenės sveikatos centro specialistai, kaip praneša ELTA, pataria visose ikimokyklinio ugdymo įstaigose bei mokyklose nutraukti kūno kultūros pamokas bei renginius lauke, neleisti vaikams žaisti kieme.

Visi gyventojai turėtų saugoti kvėpavimo takus pridengdami burną bei nosį sudrėkintos marlės ir vatos raiščiu, be reikalo neiti į lauką. Vėdinant patalpas, langus ir orlaides reikia uždengti drėgnomis paklodėmis, drėkinti užuolaidas.

Darbdaviai, esant galimybei, turėtų leisti darbuotojams atvykti į darbą skirtingu metu, kad jiems netektų transporto kamščiuose kvėpuoti papildoma užterštumo doze.

Be to, miestiečiai raginami kuo mažiau naudotis asmeniniu transportu, kuris didina taršą. O kaimo vietovėse reiktų vengti deginti rudens derliaus atliekas.

Oro užterštumas Lietuvoje padidėjo iki sveikatai pavojingos ribos dėl ilgai besitęsiančios sausros, kuri sąlygojo daugybę durpynų gaisrų. Susidariusio smogo neišsklaido per silpnas vėjas, o miestuose padidėjusių transporto srautų keliama tarša didina kietųjų dalelių koncentraciją atmosferoje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.