aA
Lietuvos internautams duris atvėrė naujas tinklapis “Ferrum”, skirti roko muzikai ir su tuo susijusiai kultūrai.
Vasaros pradžioje pradėjusi veikti svetainė pateikia muzikos naujienas, reportažus iš vykusių renginių užsienyje ir Lietuvoje, bei muzikos albumų apžvalgas. Apsilankę svetainėje lankytojai gali klausytis Lietuvos grupių legalių įrašų .mp3 formatu bei kviečiami dalyvauti virtualiose diskusijose.

Pasak svetainės kūrėjų, roko muzikos gerbėjų klubo “Metclub” narių, Lietuvoje seniai jaučiamas informacijos apie roko muziką trūkumas. “Daugelio jaunų žmonių domėjimasis muzika siekia giliau, nei tai, ką šiuo metu siūlo žiniasklaida, kuri yra beveik 100% orientuota į "pop" kultūrą. Tikimės, kad “Ferrum” iš dalies užpildys šią nišą”, teigia autoriai. Naujosios svetainės tikslas – suteikti galimybę visiems, besidomintiems roko muzika, sužinoti apie tai daugiau, bei skatinti bendravimą tarpusavyje naudojantis šiuolaikinėmis technologijomis.

Svetainėje galima ne tik skaityti apie muziką, bet ir jos klausytis. Rubrikoje “Ferrum MP3” lankytojams savo įrašus “mp3” pavidalu pristato tiek gerai žinomos, tiek pradedančios Lietuvos roko grupės. Joms tai - vienas iš nedaugelio būdų sulaukti klausytojų atsiliepimų, bei pirmas laiptelis populiarinant savo kūrybą.

Nors šiuo metu svetainėje dominuoja sunkusis rokas, vartuose pateikiama informacija neapsiribos vienu muzikos stiliumi ar srove. “Roko muzika – pakankamai plati sąvoka, ir vystydami "Ferrum" portalą, stengsimės aprėpti kuo didesnę jos dalį", teigia portalo autoriai. Artimiausiuose svetainės planuose – toliau plėsti temines sritis, bei skatinti lankytojų interaktyvumą, kartu prisidedant prie svetainės kūrimo, skelbiama pranešime spaudai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.