aA
Raganos įranga
Mokykla yra Klagenfurto kalnuose pietinėje Austrijoje. „Kerėjimas yra labai arti gamtos ir tai dar viena religijos forma“, - sako mokyklos direktorius Andreasas Starchelis, slapyvardžiu Dakanethas. „Mokyklos tikslas yra perduoti paveldėtojams senovines raganų ir burtininkų žinias, kurios pamažu grimzta į praeitį“, rašoma mokyklos tinklapyje.

Mokykloje bus trys mokinių klasės. Šiemet apie 15 kerėtojų mokinių mokysis astrologijos, magijos, magijos istorijos, meditacijos, pranašavimo ir praktinio studijų pritaikymo: eliksyrų, talismanų ruošimo ir ritualų atlikimo.

Išlaikę baigiamuosius egzaminus ir parašę disertaciją, būsimieji raganos ir burtininkai gaus kvalifikaciją liudijantį sertifikatą.

Atstovas spaudai sakė: „Praeityje raganos ir burtininkai visuomenėje buvo gerbiami. Jie naudojo savo stebuklingas galias tarpininkavimui tarp matomo ir nematomo pasaulio. Etimologiškai „ragana“ reiškia asmenį, kuris yra ant pasaulių ribos ir „regi“ nematomąjį pasaulį“ – dėstė jis. „Kursų tikslas yra atkurti ryšį su gamta, kurį civilizacijos prarado“.

Mokymuose bus naudojamos keltų ir druidų kultūrų žinios. Beje, J.K.Rowlingso knygoje „Haris Poteris“ aprašytos legendinio Lordo Voldermorto istorijos ir kovos prieš tamsiąsias jėgas menas mokykloje tikrai nedėstomas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.