aA
Netoli Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimo vietos Nicoje demonstrantai padegė banką ir užpuolė ugniagesius, atvykusius gesinti gaisro. Iš "Banque Nationale de Paris" (BNP) pastato rūko tiršti juodi dūmai, pranešė "Reuters" korespondentas. Šis pastatas yra vos už kvartalo nuo ES derybų vietos.
Nice
Atvykusios ugniagesių brigados buvo apmėtytos akmenimis. Ugniagesiai pasitraukė, tačiau policija nuvijo demonstrantus ašarinėmis dujomis ir kurtinamosiomis granatomis. Netrukus gaisras buvo užgesintas.

Prieš tai įvyko triukšmingas susidūrimas tarp daugiau kaip 1 000 demonstrantų ir riaušių policijos, kuri buvo ginkluota dujų granatomis ir lazdomis. Daugelis demonstrantų buvo su dujokaukėmis.

Trečiadienį, vėlai vakare, taip pat vyko susirėmimai. Demonstrantai iš visos Europos protestavo prieš numanomus trūkumus Fundamentinių teisių chartijoje, kurią ES vadovai ketina patvirtinti pirmąją susitikimo dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.