aA
Kalbėdamas „.NET“ technologijos kūrėjų konferencijoje Sietle, „Microsoft“ viceprezidentas Brianas Valentine’as pažymėjo, jog kompanija šiuo metu nesugeba pilnai apsaugoti gaminamos programinės įrangos: „Mes iš tiesų nesiėmėme visų įmanomų priemonių, kad užtikrintume visišką vartotojų kompiuterių saugumą. Mūsų gaminiai tiesiog nesukurti saugumui.“
Security breach
Tai nemaloni žinia tūkstančiams kompiuterių technikų, kurie kompiuteriuose su „Microsoft“ operacinėmis sistemomis turi nuolat diegti naujausius saugumo pagerinimo paketus. Vien rugpjūčio mėnesį išleisti aštuoni tokie paketai. Įdomu tai, kad „Microsoft“ vadovybė ryžosi pripažinti, kad jų gaminama programinė įranga yra neatspari įvairiems įsilaužimams.

Paskutiniuoju metu „Microsoft“ elgiasi labai atvirai – pažymėtinas bendradarbiavimas su teisėsaugos pareigūnais monopolijos byloje, informacijos teikimas žiniasklaidai. Kai kurie žurnalistai netgi pradeda įtarti, kad kompanija kažką bando nuslėpti. Kokios mintys sukasi „Microsoft“ vadovų galvose, lieka neaišku. Kai kas mano, jog „.NET“ platformoje bus tam tikra interneto ugniasienė, kurią kontroliuos „Microsoft“, ir kuriai reikės už tai mokėti pinigus. Kitų nuomone, „Microsoft“ kuria naujos kartos neatsiejamą techninę bei programinę įrangą, kuri užkariaus vartotojų rinką. Nuomonių ir spėjimų daug, tačiau neaišku, kuris iš jų teisingas.

Bet kuriuo atveju, būtų naivu manyti, jog vienas vadovų „Microsoft“ be priežasties pripažino, kad jų iki šiol kurta programinė įranga yra „skylėta“. Telieka laukti ir stebėti, koks bus sekantis „Microsoft“ žingsnis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.