aA
Lietuvos centro sąjunga ragina šalies Vyriausybę ir Vilniaus merą Artūrą Zuoką kovoti su Vilniuje tvyrančiu smogu, sakoma partijos pranešime spaudai.
Degantys durpynai, gaisras
© BNS foto
“Šalyje esančią situaciją galima laikyti ekstremalia. Tvyrantis smogas kelia grėsmę gyventojų sveikatai, ką jau kalbėti apie nuolat didėjančią gaisrų tikimybę miškuose. Šias problemas būtina spręsti kuo efektyviau, sudarant specialią komisiją kontroliuoti padėtį”,- teigia Centro sąjungos vicepirmininkas Algis Čaplikas.

Šiuo metu šalyje tvyrantis smogas atkeliauja nuo degančių durpynų, kuriuos gesinti bando šalies priešgaisrinės tarnybos, tačiau joms tai padaryti sunkiai pavyksta.

Kaip viena pagrindinių priežasčių, dėl ko durpynų gaisrų užgesinti pilnai nepavyksta – pajėgų trūkumas. “Vyriausybė turėtų skirti papildomų lėšų priešgaisrinei apsaugai ir pasitelkti kitas pajėgas. Tai galėtų būti šalies krašto apsaugos tarnybos, turinčios pajėgas ir visą būtiną techniką, įgytą biudžeto lėšomis”, - įsitikinęs Vilniaus miesto tarybos narys Algis Čaplikas.

Sostinės tarybos narys taipogi ragina Vilniaus merą Artūrą Zuoką efektyviau spręsti visuomenei opias problemas, o ne vykdyti populistines akcijas. “Kiek keistai atrodo sostinė, skęstanti smogo dūmuose, o tuo tarpu miesto meras vykdo reklaminę kampaniją per televiziją bei uždraudžia eismą beveik visose pagrindinėse sostinės gatvėse”, - teigia centristas.

Nors šalies medikams ir kelia juoką sostinės valdžios mėginimai mažinti oro užterštumą sostinėje uždraudžiant ir ribojant lengvųjų automobilių eismą, tačiau savivaldybės ūkio departamento direktorius, tikėdamasis sumažinti oro užterštumą mieste, teigia, jog ateityje sostinėje ketinąs leisti važiuoti tik visuomeniniam transportui, sakoma centristų pranešime spaudai.

Medikų teigimu, mašinų išmetamos dujos neturi nieko bendro su smogą sudarančiomis kietosiomis dalelėmis. “Problemą pavyktų išspręsti užgesinus gaisrus, o ne trikdant eismą sostinėje kaip elgiasi savivaldybė. Taip tik sukeliami papildomi nepatogumai gyventojams”, - aiškina Vilniaus m. savivaldybės tarybos narys Algis Čaplikas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.