aA
Prezidentas Valdas Adamkus pasikvietęs pokalbio Seimo ir Vyriausybės vadovus vakar pažėrė kritikos bei pageidavo, kad nauja valdžia dirbtų skaidriau ir atviriau. Prezidentūroje vykusiame V.Adamkaus susitikime su Seimo pirmininku A.Paulausku ir premjeru R.Paksu šalies vadovas nevengė pakritikuoti valdančiosios daugumos atstovų.
V.Adamkus, R.Paksas ir A.Paulauskas
V.Adamkus, R.Paksas ir A.Paulauskas
© "Lietuvos žinios"
Daugiau nei valandą trukusiame pokalbyje Naujosios sąjungos ir liberalų lyderiai buvo paraginti vengti tarpusavio konkurencijos bei tramdyti nesutarimus Naujosios politikos koalicijoje.

Pageidavimai

Po susitikimo Prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė pranešė, kad V.Adamkus nori aiškaus ir skaidraus Naujosios politikos koalicijos jėgų darbo.

Neoficialiomis žiniomis, A.Paulauskas ir R.Paksas buvo paraginti vengti dalyti nerealius pažadus ir įsipareigojimus, kurių ši Vyriausybė nepajėgs įgyvendinti. Prezidentas pasigedo ilgalaikės ūkio raidos vizijos bei stebėjosi, kad žmonėms nėra išsamiai paaiškinama, kodėl priimami vieni ar kiti nepopuliarūs sprendimai.

Ta proga šalies vadovas paprašė Liberalų ir Naujosios sąjungų lyderių būti atviriems ir pristatyti savo planus visuomenei. Pastaruoju metu didelį pensininkų nerimą sukėlė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymas mokėti dirbantiems pensininkams tik bazinę - 138 litų - pensiją.