aA
Mokesčių administravimo įstatymo nuostatos, kad baudos už mokesčių įstatyme nurodytus pažeidimus turi būti ne mažesnės kaip 20 ar 50 tūkst. litų, prieštarauja Konstitucijoje įtvirtintiems teisingumo ir teisinės valstybės principams, nustatė Konstitucinis Teismas (KT).
Šis KT nutarimas buvo priimtas trečiadienį, išnagrinėjus Seimo narių grupės bei Aukštesniojo administracinio teismo kreipimąsi.

Kaip teigė kreipimosi į KT iniciatoriai - socialdemokratinės koalicijos atstovai Seime, ankstesnis Seimas priėmė Administracinių teisės pažeidimų kodekso bei Mokesčių administravimo įstatymo pataisas, nustatančias dideles baudas įstatymus pažeidusiems verslininkams.

"Taikant šias įstatymų pataisas būta atvejų, kai už prekybos vietoje rastą vieną cigarečių pakelį, neturintį banderolės, prekiautojas būdavo baudžiamas 5 tūkst. litų bauda", teigiama socialdemokratinės koalicijos pranešime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.