aA
Dėl "Lietuvos telekomo" taikomų neteisėtų sankcijų privačioms verslo struktūroms, nukenčia šalies biudžetas, verslo stabilumas bei darbo rinka, teigiama Seimo Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos pareiškime. "Kol telekomunikacinės paslaugos nėra reglamentuotos, telekomo veikla primena paprasčiausią reketą", tvirtinama pranešime.
Money
"Lietuvos telekomas", remdamasis išimtine teise teikti fiksuoto telefono ryšio paslaugas Lietuvoje, taiko teisinio pagrindo neturinčias sankcijas verslo centrams, vienu kurių yra bendrovė "Precizika", užsiimanti patalpų nuoma.

Pareiškime teigiama, jog "Lietuvos telekomo" sprendimai priimami paprasčiausių įtarinėjimų pagrindu, o pokalbiai vedami tik iš jėgos pozicijų. Telekomo vadovai nenori įsiklausyti į argumentus, jog technologiškai nesunku įsitikinti, kad "Precizika" neteikia balso telefonijos paslaugų.

"Lietuvos telekomo" generalinis direktorius Tapio Paarma (Tapijas Parma) trečiadienį BNS atsiųstame pranešime tvirtina, kad Naujosios sąjungos pareiškime pateikiama neteisinga informacija. T. Paarmos teigimu, "Lietuvos telekomas" "Precizikai" ir kitiems savo klientams neteisėtų sankcijų netaiko.

Socialliberalų nuomone, po neseniai įvykusio "Lietuvos telekomo" Tapio Parmos (Tapijaus Parmos) pokalbio su premjeru Rolandu Paksu, susidaro įspūdis, kad bendrovės vadovas nesiskaito nei su valstybe, nei su verslo subjektais.

"Absoliučios nepagarbos demonstravimas ir neteisėtų sankcijų taikymas atveda į situaciją, kuri buvo susiklosčiusi Latvijoje. Ten prieš porą metų T. Parma viršijo įgaliojimus ir per skandalus savo akcininkų buvo atšauktas iš pareigų", rašoma pareiškime.

Pasak T. Paarmos, šis socialliberalų teiginys visiškai neatitinka tikrovės. Pasak socialliberalų, jų netenkina situacija, kad savo funkcijų neatlieka Ryšių departamentas, kad neveikia įstatyme numatyta Ryšių reguliavimo agentūra, nesudarytos telekomunikacinių paslaugų teikimo taisyklės.

"Kol Lietuvoje telekomunikacinės paslaugos nėra reglamentuotos, "Lietuvos telekomas" užsiima veikla, primenančia paprasčiausią reketą", tvirtinama Naujosios sąjungos pareiškime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.