aA
Yra daug kūno lavinimo būdų, tačiau asanų ( jogos gimnastikos pratimai, reiškiantys ramią laikyseną) sistema yra plati ir naudinga ne tik fiziniam kūnui. Asanų pagrindą sudaro teisingas kvėpavimas, koncentracija ir vidinis atsipalaidavimas.
Labai svarbu - geras mokytojas
Labai svarbu - geras mokytojas
Asanos

Asanos suteikia gerą dvasinę ir fizinę savijautą, o tai ir yra geros viso kūno sveikatos pagrindas. Esant gerai savijautai, visi organai dirba be sutrikimų ir gerai vykdo dvasios nurodymus. Asanos turi nepaprastą sugebėjimą kūną padaryti gyvybingu,atjauninti ir subalansuoti visas organizmo sistemas. Asanos, nors ir atliekamos fiziniu kūnu, tačiau turi ir didžiulį poveikį astraliniam kūnui ( žr. “Trys kūnai” ).

Asanų poveikis

Poveikis fiziniam kūnui. Dažnai sakoma “ tavo jaunumas - pagal stuburo lankstumą “Asanos visų pirma išsaugo ir padidina stuburo lankstumą bei atstato ir sustiprina nervų sistemą. Plastiškų tempimo, sukimo ir lenkimo judesių dėka kūno raumenys tampa elastingi, masažuojami vidaus organai bei liaukos, skatinama kraujo apytaka, kuri ląsteles gerai aprūpina maistinėmis medžiagomis ir deguonimi.

Dvasinis poveikis. Rami kūno padėtis bei laikysena atstato dvasinę ramybę ir ugdo dvasinį tvirtumą. Jausmai tampa santūresni, harmoningi ir požiūris į gyvenimą - pozityvesnis.

Energetinis poveikis. Asanos turi dar subtilesnį poveikį, nei akupunktūra. Gerai atstato energetinę pusiausvyrą. Tam, kad pajaustumėte jų poveikį ,asanos turi būti atliekamos reguliariai . Jos valo ir stiprina energetinius kanalus.

Asanos ir jų varijacijos

Asanos
Asanos

Yra dvylika pagrindinių asanų. Jos visos bus pristatytos eilės tvarka, kaip ir turi būti atliekamos.

Kai įvaldysite klasikinę stovėseną, tik tuomet mokykitės variacijas.

Kas gali praktikuoti jogą ?

Tinkamiausia apranga jogai
Tinkamiausia apranga jogai

Kiekvienas gali praktikuoti jogą, visiškai nepriklausomai nuo amžiaus, lyties ir fizinio sudėjimo. Tai skatins jūsų dvasinį vystymąsi, sumažins stresus ir padės jums džiaugtis laisvalaikiu.

Jeigu turite tam tikrų nusiskundimų , pirmiausia pasikonsultuokite su savo gydytoju.

Kaip susidaryti pratimų programą

Dvylika klasikinių asanų ir saulės pasveikinimas tūrėtų būti atliekami per kiekvienas pratybas. Jeigu esate naujokas, turėtumėte mokytis šių pratimų tol, kol juos lengvai įvaldysite, tik tuomet pereiti prie tų pratimų variacijų. Visi pratimai bus išdėstyti mokymosi tvarka. Jogos sistemoje svarbu pratimų eiliškumas, kuris sudarytas taip, kad po kūno dalies tempimo į vieną pusę, seka ir tos pačios kūno dalies tempimas į priešingą pusę. Tai atstato kūno pusiausvyrą.

Labai svarbu - geras mokytojas
Labai svarbu - geras mokytojas

Kiekvienas pratybas pradėkite penkių minučių ir baikite dešimties minučių atsipalaidavimu. Atsipalaiduokite taip pat ir tarp atskirų asanų. Pratimus atlikite lėtai , koncentruodamiesi ir viduje neįsitempę.

Apsirenkite patogius ir laisvus rūbus iš natūralių medžiagų. Pratimus geriausia atlikti basomis.

Neprievartaukite kūno būti tokioje padėtyje kurios jis dar negali atlikti. Teisingas kvėpavimas yra daugelio asanų sudėtinė dalis, tačiau jeigu nėra specialių nurodymų - kvėpuokite natūraliai.

Teisingi nurodymai

Jogos pratimai
Jogos pratimai

Šie straipsniai yra įvadas į jogą, kurią praktikuoti geriausiai būtų vadovaujant patyrusiam mokytojui. Jis galės jus pakoreguoti ir įkvėpti. Be to, jis turėtų žinoti, kaip funkcionuoja fizinis kūnas ir mokyti jus iš savo patirties. Jei jūs ieškote mokytojo, pasiteiraukite, ar jis arba ji reguliariai praktikuoja asanas.

Jogos studija