aA
Centro sąjungos pirmininkas Romualdas Ozolas trečiadienį Generalinėje prokuratūroje buvo apklaustas dėl vadinamosios "Raselės" bylos", kuria, R. Ozolo nuomone, buvo bandyta sukompromituoti jo vadovaujamą partiją.
R. Ozolas BNS korespondentui sakė buvęs iškviestas į Generalinę prokuratūrą apklausai dėl centristų gautų dokumentų, kurie neva atskleidžia aukštų Generalinės prokuratūros darbuotojų korupciją.

Praėjusių metų pabaigoje ir šių pradžioje centristas parlamentaras Vytautas Čepas gavo 24 dokumentus, kuriuose buvo nurodomos pinigų sumos, kurias Generalinės prokuratūros darbuotojai neva gavo iš Mažeikių rajone įregistruotos sodų bendrijos "Raselė".

V. Čepas bei R. Ozolas įtarė, kad dokumentai nėra patikimi, ir atliko savo nepriklausomą tyrimą, kuris įtarimus patvirtino.

R. Ozolo teigimu, per pusantros valandos trukusią apklausą prokuratūroje jis atsakė į klausimus dėl centristų savarankiškai atlikto tyrimo. R. Ozolas teigia manąs, kad asmenys, nusiuntę V. Čepui melagingą informaciją, taip mėgino sukompromituoti Centro sąjungą prieš visuomenę.

Per apklausą, pasinaudodamas Seimo nario teise, R. Ozolas pateikė Generalinei prokuratūrai paklausimą raštu dėl numanomo jo paties ir jo kolegos V. Čepo sekimo.

Be to, R. Ozolas BNS sakė artimiausiu metu parengsiąs memorandumą dėl patirtų incidentų.

Pirmadienį R. Ozolas ir V. Čepas viešai pareiškė, esą jie buvo "intensyviai sekami" specialiųjų tarnybų, nes ėmėsi savarankiškai tirti tariamos korupcijos Generalinėje prokuratūroje atvejus.

Centristai taip pat teigė, jog dėl jų partijos domėjimosi nacionalinio saugumo ir gynybos klausimais jie buvę sekami Krašto apsaugos ministerijos Antrojo (žvalgybos) departamento nurodymu.

Pasak R. Ozolo, prieš savaitę jo spaudos konferencijoje dalyvavo aukštas Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnas. Be to, R. Ozolo teigimu, spectarnybos parodė susidomėjimą balandžio pabaigoje Palangoje Centro sąjungos surengta moksline konferencija nacionalinio saugumo ir gynybos klausimais.

R. Ozolo teigimu, jis ir V. Čepas buvo nežinomų automobilių "lydimi" kelionėse į kitus miestus. Tačiau centristai žurnalistams teigė negalį pateikti neva patirto sekimo įrodymų, taip pat negalėjo patvirtinti, ar prieš juos buvo panaudotos specialios sekimo priemonės.

Krašto apsaugos viceministras Romas Kilikauskas ir Valstybės saugumo departamentas (VSD) kategoriškai paneigė centristų teiginius, neva juos sekė specialiosios tarnybos, bei apkaltino parlamentarus etikos normų pažeidimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.