aA
Antradienį buvo pristatytas pirmasis "Nokia" telefonas su “Bluetooth” sąsaja. Nešiojamas kompiuteris belaidžiu ryšiu buvo sujungtas su “Nokia” 6210 mobiliuoju telefonu. Įtaisai gali būti iki 10 metrų atstumu vienas nuo kito.
"Connectivity Card"
Elektroninių laiškų skaitymas, interneto naršymas ar faksų siuntimas yra gana spartus, kadangi “Nokia” 6210 palaiko duomenų perdavimą iki 43,2 kbps greičiu.

Naująją “Nokia” Jungimosi pakuotę (“Connectivity Pack”) sudaro speciali telefonui N6210 skirta baterija ir jungimosi kortelė su kompiuterio adapteriu. Vartotojai, dabar besinaudojantys “Nokia 6210”, taip pat galės atnaujinti telefono programinę įrangą bei įsigyti minėtą akumuliatorių, kuris bus parduodamas atskirai.

“Nokia” Jungimosi pakuotė Europoje ir Azijoje bus pradėta pardavinėti pirmame 2001 metų ketvirtyje. Buvo tikimasi, kad “Bluetooth” technologija greitai užkariaus mobiliųjų telefonų rinką, tačiau gamintojai kol kas lūkuriuoja, nenorėdami investuoti pinigų į kol kas nelabai ištirtą rinkos sektorių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.