aA
Floridos teismams vis dar aiškinantis, kas nugalėjo JAV prezidento rinkimuose, viena proginių monetų kalykla nusprendė nebelaukti ir nukalė "universalią" monetą su Teksaso gubernatoriaus Džordžo V.Bušo (George W.Bush) atvaizdu vienoje ir viceprezidento Alo Goro (Al Gore) atvaizdu kitoje pusėje.
Sidabrinė moneta, skirta naujojo prezidento inauguracijai, dabar parduodama už 29,95 JAV dolerio, o po sausį įvyksiančios inauguracijos pabrangs iki 45 dolerių.

Anot Vašingtono monetų kalyklos, nuo 1981 metų prekiaujančios prezidentų inauguracijų proginėmis monetomis, direktoriaus Tomo Broklo (Thomas Brokl), mintis apie monetą su abiejų kandidatų į prezidento postą atvaizdais kilo, kai po rinkimų buvo mėginama nuspręsti, kurį iš jų įamžinti. Iš pradžių balsavimo gyvybiškai svarbioje Floridos valstijoje nugalėtoju buvo paskelbtas A.Goras (Al Gore), po to - Dž.V.Bušas (George W.Bush), o vėliau rinkimų kova persikėlė į teismus.

Stebint Džei Leno (Jay Leno) humoro laidą, monetų kalyklos vadovui šovė į galvą ant proginės monetos pavaizduoti tiek respublikoną, tiek demokratą.

Pasak T.Broklo (Thomas Brokl), jo moneta gali net padėti išaiškinti tikrąjį prezidento rinkimų nugalėtoją - tereikia ją mesti ir žiūrėti, kas iškris - A.Goras (Al Gore) ar Dž.V.Bušas (George W.Bush).

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.