aA
Sidnėjaus Olimpinių žaidynių atidarymo metu pirmą kartą buvo galima pamatyti naują laisvalaikio praleidimui skirtą įtaisą, pavadintą “AIRBOARD”. “Naująja, neįprastai atrodančia “AIRBOARD” riedlente naudotis labai paprasta. Ji skirta tiek vaikams, tiek suaugusiems”, - ceremonijos metu pristatydamas sensacingą išradimą sakė jo kūrėjas Kevinas Inksteris.
Orlentė
“AIRBOARD” greičiausiai reiktų vadinti orlente, o ne riedlente, kadangi ji juda ant oro pagalvės. Ja galima važiuoti iki 25 kilometrų per valandą greičiu. Manevruojama specialaus droselio pagalba, bei perkeliant kūno svorį į įtaiso priekį ar galą. “AIRBOARD” yra 1,6 metro ilgio. Ja važinėtis galima ant įvairių paviršių: pradedant žolę ir baigiant asfaltu. Išradėjas nepatikslino ar šia transporto priemone galima važinėti vandens paviršiumi.

Naudojimasis “AIRBOARD” primena važiavimą snieglente ir įprasta riedlente ant guminių ratukų.

Naująjį įtaisą pagamino Perte, Australijoje įsikūrusi bendrovė “Arbortech”, kurios vadovas yra Kevinas Inksteris. Tikimasi, kad artimoje ateityje “AIRBOARD” bus galima išvysti daugelyje pasaulio pasilinksminimo parkų ir karuselių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.