aA
Pirmaujanti programinės įrangos gamintoja “Microsoft” antradienį pareiškė, kad ruošiasi įsigyti žaidimus gaminančią privačią bendrovę “Digital Anvil”. “Microsoft” jau nusipirko keletą verslovių, kuriančių kompiuterinius žaidimus. Jos gamins žaidimus netrukus pasirodysiančiam naujam “Microsoft” žaidimų kompiuteriui.
"FreeLancer"
Kadras iš žaidimo
Teksaso valstijos sostinėje Ostine įsikūrusi bendrovė “Digital Anvil” kuria kovinį kosmoso skrydžių simuliatorių “FreeLancer” ir netrukus ruošiasi pristatyti dar keletą naujų žaidimų.

Sandėrio finansiniai aspektai neskelbiami. “Microsoft” taip pat priklauso tokios žaidimus kuriančios bendrovės, kaip “FASA Interactive Technologies”, “Access Software” ir “Bungie Software Products”

Spalio mėnesį “Microsoft” pristatė būsimąjį savo gaminį –žaidimų kompiuterį “Xbox” – kuris konkuruos su “Sony PlayStation 2”, taip pat su “Nintendo” ir “Sega” žaidimų kompiuteriais. Prekyboje jis turėtų pasirodyti 2001 metų rudenį. Pasak “Microsoft”, tai bus galingiausias kada nors išleistas žaidimų įrenginys.

Generalinis “Digital Anvil” direktorius Chrisas Robertsas pareiškė paliksiąs bendrovę, tačiau pirmiausiai jis ruošiasi užbaigti “FreeLancer” kūrimą. Žaidimas bus baigtas kitų metų pabaigoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.