aA
Varšuvoje viešėjęs Lietuvos premjeras Rolandas Paksas buvo dar kartą užtikrintas, kad Lenkija lieka NATO plėtros ir Lietuvos pakvietimo į šią organizaciją rėmėja.
Kaip pranešė Lietuvos Vyriausybės spaudos tarnyba, Lenkijos premjeras Jerzy Buzekas (Ježis Buzekas) per susitikimą su R. Paksu antradienį pažadėjo, jog Lenkija dės pastangas, kad Lietuva patektų į antrąjį NATO plėtros etapą.

Kaip žinoma, Lietuva tikisi pakvietimo į NATO per 2002 metais įvyksiantį Aljanso viršūnių susitikimą.

J. Buzekas pabrėžė, jog abi šalys turėtų suaktyvinti gynybinį bendradarbiavimą, kad Lietuva geriau pasirengtų narystei NATO.

R. Paksas susitikime sakė, kad 2001-2002 metais Lietuvai bus ypač reikalinga aktyvi Lenkijos parama. Gynybinio bendradarbiavimo plėtojimas, pasak R. Pakso, būtų geriausia Lenkijos, kaip NATO narės, parama Lietuvos pasirengimui narystei NATO ir artimiausius dvejus metus turėtų būti vienu iš pagrindinių dvišalių santykių akcentų.

"Mūsų tikslai užsienio politikoje yra visiškai tie patys - kurti strateginę partnerystę su Lietuva", vėliau žurnalistams sakė Lenkijos premjeras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.