aA
Rusijos Vologdos srities veltinių gamintojai prie apskritojo stalo konstatavo, kad vėlimo įmonių produkcijos paklausa viršija pasiūlą ir plėsti gamybą trukdo tik vilnos stygius.
Kaip praneša elektroninis laikraštis "Rossija.Regiony", apskritojo stalo dalyviai Vologdoje susirinko srities šventės "Man sunku be veltinių" proga. Srities administracijos, Velikij Ustiugo vėlimo fabriko atstovai ir namudininkai išsiaiškino, kad realizuoti veltinius visiškai nesunku, o kai kurios nedidelės privačios bendrovės net nespėja atlikti užsakymų, nekalbant jau apie mažmeninę gamybą.

Kadangi nuolat trūksta žaliavų, srities administracijos žemės ūkio departamento rengiamoje naujoje programoje "Asmeninių ūkių plėtra" daug dėmesio bus skiriama privačiai avininkystei plėtoti.

Apskritojo stalo dalyviai taip pat susitarė arba leisti specialų laikraštį apie veltinius, arba skirti šiai temai atskirą rubriką kuriame nors srities leidinyje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.