aA
Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) vadina prasimanymais pranešimus apie tariamus socialliberalų bandymus nušalinti Klaipėdos merą liberalą Eugenijų Gentvilą. Anot išplatinto NS pranešimo, šie E.Gentvilo skleidžiami prasimanymai "tėra nevykęs padarytų klaidų maskavimas ir mėginimas save sureikšminti".
Eugenijus Gentvilas
Eugenijus Gentvilas
NS pranešime spaudai teigiama, jog žinios apie Klaipėdos socialliberalų ketinimus teikti interpeliaciją uostamiesčio merui bei apie paslaptingus jų vizitus į Vilnių susitikti su Seimo pirmininku Artūru Paulausku yra paprasčiausi gandai.

"Ko gero, E. Gentvilas norėjo parodyti Klaipėdos socialliberalus kaip intrigantus, siekiančius rūmų perversmo", sakė NS Klaipėdos skyriaus pirmininkas, miesto tarybos ir Seimo narys Rimas Valčiukas.

BNS žiniomis, praėjusią savaitę Naujosios sąjungos frakcijos narė, vicemerė Virginija Lukošienė kreipėsi į partijos vadovybę Vilniuje, prašydama pritarti interpeliacijai prieš merą liberalą Eugenijų Gentvilą.

Neoficialiomis žiniomis, socialliberalai rinko tarybos narių parašus mero interpeliacijai.

Centro sąjungos atstovai patvirtino, jog iš socialliberalų atstovų sulaukė siūlymo paremti rengiamą interpeliaciją.

E. Gentvilas žurnalistams praėjusį ketvirtadienį sakė, kad nemato prasmės toliau dirbti su priešiškai nusiteikusiais žmonėmis, kurie siekia užimti jo postą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.