aA
Kauno saugaus eismo komisija nusprendė siekti, kad mieste 10-čia kilometrų per valandą būtų sumažintas didžiausias leidžiamas automobilių eismo greitis.
Planuojama, kad mieste didžiausias leistinas greitis bus 50 km/h.

Kol kas komisija nesikreipė į Kauno Tarybą, kadangi šį klausimą numato svarstyti Vyriausybė.

Pasak komisijos nario Kelių policijos vyriausiojo inspektoriaus Vyto Lukoševičiaus, "suomių mokslininkai nustatė, kad 60-65 km/h greitis pėstiesiems yra beveik mirtinas".

V. Lukoševičiaus teigimu, daugelio Europos valstybių miestuose didžiausias leidžiamas greitis - 50 km/h. Tokios taisyklės galioja Latvijoje ir Estijoje.

Kaip pavyzdį pareigūnas pateikė, kad Kaune pernai keliuose žuvo 32 pėstieji, o perpus mažesniame Suomijos mieste Espo - tik vienas.

"Net jeigu Vyriausybė nepriims tokio sprendimo, mes ketiname Kaune tai įgyvendinti iki rugsėjo 1 dienos", BNS korespondentui sakė V. Lukoševičius.

Prieš priimant sprendimą apriboti mieste greitį, komisija ketina atsiklausti visuomenės nuomonės.

Kelių policija ir Kauno savivaldybės Komunalinio ūkio skyrius turi teisę mieste statyti kelio ženklus, įskaitant ribojančius greitį. Tačiau, anot pareigūno, "mes neveikiam tyliai, visi turi suprasti, kad tai mūsų saugumui".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.