aA
JAV gynybos sekretorius Williamas Cohenas (Viljamas Koenas), paskutinį kartą dalyvaujantis NATO gynybos ministrų susitikime, nenuleidžia akių nuo piniginių reikalų - lėšų reikia ne tik naujosioms Europos Sąjungos karinėms pajėgoms, bet ir pačios NATO modernizacijai.
NATO Operation
19 šalių karinis Aljansas viršūnių susitikime pernai pažadėjo didinti savo karinius pajėgumus, pertvarkydamas pajėgas į lengvesnes, greitesnes, geriau aprūpintas ir pasirengusias susidurti su būsimomis grėsmėmis. Tuo pat metu ES nori sukurti savo greitojo reagavimo pajėgas, kad galėtų veikti, jei NATO nutars neįsikišti į konfliktą.

Tačiau abu projektai atsieis brangiai, o kol kas tik kelios valstybės didina savo karinius biudžetus.

Vienas svarbiausių klausimų, kuriuos svarstys antradienį ir trečiadienį posėdžiausiantys ministrai - naujieji Aljanso ir Europos Sąjungos santykiai, kai ES pradėjo kurti savo karines pajėgas. Tačiau pažangos reikės palaukti, kol ES vadovai šią savaitę priims kai kuriuos lemtingus sprendimus viršūnių susitikime Prancūzijos Nicos kurorte.

Todėl ministrams lieka aptarti piniginius klausimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.