aA
Jei “Microsoft” skiltų į dvi kompanijas, apsisaugoti nuo galimų ateities “meilės virusų” būtų sudėtingiau, “Time” žurnale teigia vienas iš kompanijos steigėjų Billas Gatesas.
Skyriuje “Viewpoint” B.Gatesas teigė jog tuomet vartotojams taptų daug sunkiau įsigyti naujas “Windows” operacinės sistemos ir “Microsoft Office” paketo versijas, kurios užtikrintų apsaugą nuo nepageidaujamo virusų poveikio. “Time” buvo akimirksniu išpirktas iš spaudos kioskų. “Meilės virusas” praėjusią savaitę įsibrovė į viso pasaulio kompiuterius su elektroninio pašto žinute pavadinimu “ILOVEYOU”.

Virusas veikė “Microsft Outlook” bei “Outlook Express” pašto programose.

B.Gatesas taip pat teigė, jog svarbiausia gynyba prieš tokius sudėtingus virusus kaip “Melissa” ar “Love Bug” yra nuolatos tobulinama kompiuterio operacinė sistema.

Pritarus JAV teisingumo departamento pasiūlytam kompanijos padalinimui, “Windows” atnaujinimui būtų skiriama mažiau dėmesio.

Balandžio 28d. kaltintojai ir 17 valstijų pateikė pasiūlymą “Microsoft” padalinti į dvi kompanijas, iš kurių viena būtų atsakinga už “Windows” operacinę sistemą, kita – už programų kūrimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.