aA
Sėkmėmis girtis mėgstantis VSD vadovas M.Laurinkus nesėkmes linkęs nutylėti. "Lietuvos žinioms" pavyko sužinoti, dėl kokių priežasčių teisėsaugos institucijų vadovai kuklinosi atskleisti detales operacijos, kurios metu lapkričio pabaigoje Panevėžio pakraštyje buvo tariamai sulaikyti du aukšti policijos komisarai.
M.Laurinkus
M.Laurinkus
© "Lietuvos žinios"
Visuomenė buvo informuota, kad lapkričio 22-osios vakarą netoli Panevėžio Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnai sulaikė Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos operatyvinės veiklos skyriaus (sekimas, telefonų pasiklausymas ir pan.) komisarą Žydrūną Krampalcą ir Mažeikių kriminalinės policijos vadovą Romaną Lupeiką, anksčiau dirbusį tame pačiame komisariate.

Veikdami pagal Generalinėje prokuratūroje patvirtintą nusikalstamos veikos modelį, saugumiečiai šiuos policijos komisarus turėjo sulaikyti dėl to, kad pagal gautą operatyvinę informaciją jie už 40 tūkst. litų norėjo parduoti kelias vaizdajuostes.

Potencialiems pirkėjams buvo pasakyta, kad jose yra užfiksuotos kelios lapkričio mėnesį Panevėžyje nušauto policijos ekskomisaro S.Piskunovo operacijos, taip pat šio pareigūno užverbuotų agentų pateikta informacija apie Panevėžio nusikalstamą pasaulį bei aukštus policijos vadovus kompromituojantys faktai.

Abu komisarai kelioms valandoms buvo sulaikyti, tačiau po apklausos paleisti. Nebuvo iškelta ir baudžiamoji byla. R.Lupeika ir Ž.Krampalcas teigė vykdę specialią Policijos departamento vadovybės užduotį, o žurnalistų ieškomi VSD vadovai, rengę operaciją, mįslingai tylėjo arba suvis nekėlė mobiliųjų telefonų.