aA
Procesoriaus “Pentium” įpėdinys rinkoje turėtų pasirodyti antroje metų pusėje. “Intel” jo pristatymą apibūdina vienu žodžiu: agresyvus.
Anot šaltinių, “Intel” ketina spartinti procesoriaus, kodiniu pavadinimu “Willamette”, gamybą, išleisdama tris skirtingas jo versijas, veikiančiais skirtingais taktiniais dažniais.

“Intel” atstovai patvirtino, jog procesorius debiutuos 1,4 GHz sparta antroje metų pusėje, tačiau bus išleistos ir jo versijos, veikiančios mažesniu taktiniu dažniu.

“Willamette” yra pirmasis visiškai naujo branduolio procesorius nuo “P6” branduolio pasirodymo “Pentium Pro” procesoriuje 1995 metais.

“Intel” ketina spartinti “Willamette” procesorių 100 MHz intervalais – 2001 metų pirmame ketvirtyje turėtų pasirodyti procesorius, veikiantis 1,5 GHz taktiniu dažniu.

2001-aisiais kompanija ketina pereiti prie 0,13 mikrono gamybos technologijos vietoj dabar naudojamos 0,18 mikrono technologijos. Tai leis ne tik paspartinti procesorių, bet ir sumažinti jo sunaudojamos energijos kiekį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.