aA
Latvijos veterinarijos tarnyba tikrina, ar pastarasis salmoneliozės protrūkis dviejuose miestuose nėra susijęs su iš Lietuvos įvežtos vištienos siunta.
Chicken
Kaip BNS pranešė Latvijos veterinarijos tarnybos maisto produktų priežiūros skyrius, bandoma nustatyti, ar iš Lietuvos nebuvo įvežta vištienos, dėl kurios Rygoje ir Duobelėje salmonelioze užsikrėtė 37 žmonės.

Salmoneliozės protrūkiai Latvijoje buvo užregistruoti praėjusios savaitės pradžioje. Visi susirgę rygiečiai tarpusavyje nesusiję.

Tačiau, Nacionaliniam sveikatos centrui atlikus tyrimą, paaiškėjo, kad jie valgė rūkytą vištieną, pirktą devyniose skirtingose vietose, kur buvo prekiaujama individualios įmonės "Zvaigznes" produkcija.

Šios įmonės vadovybė BNS sakė esanti nekalta dėl to, kas įvyko, nes mėsą pirko iš vištieną importuojančios firmos "Nadlat".

Kaip BNS sakė Maisto produktų priežiūros skyriaus vadovas Ernestas Zavadskis, lapkričio pradžioje šios firmos įvežtos mėsos krovinys sulaikytas, kol bus patikrinta ir nustatyta, ar salmonelės vienoje siuntų pasidaugino jau įmonėje, ar padidintas bakterijų kiekis mėsoje buvo dar prieš ją įvežant į Latviją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.