aA
Europos transliuotojų sąjunga paragino Lietuvos valdžią rasti lėšų, kurios užtikrintų Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) visavertę veiklą, kaip reikalauja LRT įstatymas. Europos transliuotojai taip pat ragina įvesti Lietuvoje abonentinį mokestį televizijos imtuvų turėtojams.
LRT
Europos transliuotojų sąjungos generalinis sekretorius Jean-Bernard Muench (Žanas Bernaras Miunchas) prezidentui Valdui Adamkui, Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui ir premjerui Rolandui Paksui atsiuntė kreipimąsi, kuriame raginama spręsti LRT problemas. Kreipimosi kopija buvo perduota LRT generaliniam direktoriui Vaidotui Žukui.

"Mus pasiekė žinia, kad prieš metus paskirta dabartinė LRT administracija paveldėjo beveik 4 mln. JAV dolerių skolą. Tai yra didelė suma bet kuriai transliuojančiai organizacijai. LRT dydžio organizacijai ši suma yra katastrofiškų proporcijų", rašoma kreipimesi.

Europos transliuotojų sąjunga teigia žinanti apie elektros energijos LRT atjungimo pavojų.

"Išgirdome ir apie tai, kad LRT yra spaudžiama uždaryti III-ją Lietuvos radijo programą, transliuojančią klasikinę muziką. Toks veiksmas paveiktų ir pačią Europos transliuotojų sąjungą, kadangi šiam kanalui klasikinę muziką parūpina Europos transliuotojų sąjunga", teigiama Europos transliuotojų sąjungos generalinio sekretoriaus Jean-Bernard Muench kreipimesi.

Tarptautinės transliuotojų organizacijos generalinis sekretorius savo laiške taip pat pažymi, jog LRT pagal įstatymą turėtų būti finansuojama iš abonentinio mokesčio, kuri neįvestas iki šiol "neapsisprendus Vyriausybei".

LRT dėl skolų energetikams pirmadienį buvo grasinama atjungti elektros energiją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.