aA
Antradienį Naujosios sąjungos (socialliberalų) vadovas Artūras Paulauskas susilaukė ketvirto vaiko.
A.Paulauskas ir jo antroji žmona Jolanta jau turi penkerių metų dukterį Aistę, o vakar susilaukė ir sūnaus.

A.Paulauskas iš pirmos 18 metų trukusios santuokos su teisininke Irena turi du suaugusius sūnus - Andrių ir Vilių.

Gimdymas buvo be komplikacijų ir truko kelias valandas. J.Paulauskienė rytą atvyko į Vilniaus universitetinės ligoninės Moterų kliniką, o 12 val. 20 minučių pagimdė 3570 gramų sveriantį berniuką. Jo ūgis - 53 centimetrai.

46 metų advokatas ir Naujosios sąjungos (socialliberalų) pirmininkas A.Paulauskas sūnaus gimimo dieną praleido partijos būstinėje susitikinėdamas su žmonėmis. Jis rengėsi šeštadienį įvyksiančiam Naujosios sąjungos suvažiavimui.

Anksčiau interviu "Lietuvos rytui" buvęs kandidatas į prezidentus sakė nežinąs, ar dalyvaus gimdyme: "Nežinau, dar neapsisprendžiau... Artės gimdymas, pagalvosiu. Kai gimė duktė Aistė, tokių minčių nebuvo".

A.Paulauskas tuomet taip pat sakė neturįs ypatingų pageidavimų dėl kūdikio lyties, nes turi ir du sūnus, ir dukterį.

27 metų J.Paulauskienė ne kartą spaudoje yra minėjusi, kad norėtų dar vieno vaiko. Jų duktė Aistė labai norėjo sesers.

Praėjusį rudenį J.Paulauskienė atsisakė nusikaltimų nuosavybei ir ekonomikai skyriaus prokurorės darbo Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje bei nepratęsė neakivaizdinių teisės studijų Vilniaus universitete. Ji motyvavo tuo, kad šiuo metu jai rūpi pabaigti šeimos namą Tarandėje ir susitvarkyti šeimos reikalus.

Po Naujųjų metų Paulauskai įsikraustė į naująjį namą ir laukė šeimos pagausėjimo.

A.Paulauskas susipažino su savo antrąja žmona būdamas generalinis prokuroras.

Baigusi Vilniaus 39-ąją vidurinę mokyklą 1990 metais Jolanta Stankevič pradėjo dirbti referente Generalinėje prokuratūroje, specialiųjų tyrimų skyriuje. Po kelerių metų pora susituokė.

"Lietuvos rytas"