aA
Daugelis Lietuvos gyventojų nori, kad nebebūtų įvedamas vasaros laikas, parodė visuomenės nuomonės apklausa.
73 proc. respondentų buvo už tai, kad nuo šių metų kovo laikrodžių rodyklės nebūtų persukamos viena valanda į priekį, o spalio mėnesį - valanda atgal.

20,3 proc. apklaustųjų nenorėjo, kad vasaros ir žiemos laiko kaitaliojimas būtų atšauktas, o 6,7 proc. apklaustųjų šiuo klausimu neturėjo aiškios nuomonės.

Apklausą Vyriausybės užsakymu vasario 9-14 dienomis atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų agentūra "Vilmorus".

Pasak premjero atstovo spaudai pranešimo, Vyriausybė inicijavo šią apklausą todėl, kad pernai rudenį ankstesnei Vyriausybei priėmus sprendimą sugrąžinti Lietuvoje 2-sios juostos laiką, klausimas dėl vasaros laiko likimo buvo atidėtas pavasariui.

Penktadienį Baltijos Ministrų tarybos posėdyje Taline premjeras Andrius Kubilius konsultuosis su Latvijos ir Estijos vyriausybių vadovais dėl vasaros ir žiemos laiko kaitaliojimo.

Pasak pranešimo spaudai, ministras pirmininkas A. Kubilius, mano, kad laikas Lietuvoje turi būti nustatomas taip, kaip nori jos gyventojai.

Vasaros ir žiemos laiko kaitaliojimo atsisakymas būtų jau trečias eksperimentas su laiku per pastaruosius dvejus metus.

Pernai rudenį Lietuvoje buvo atšauktas pirmosios juostos laikas, pagal kurį šalis gyveno pusantrų metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.