aA
Šiemet buvo nužudyta mažiausiai 15 žurnalistų ir žiniasklaidos darbuotojų, antradienį pranešė Pasaulinė laikraščių asociacija (WAN). Naujausia netektis - ispanų žurnalistas, kurį, kaip įtariama, nušovė baskų partizanai.
"Dauguma šių žurnalistų buvo nužudyti darbo metu: rinkdami tyrimo medžiagą arba mėgindami paskelbti informaciją apie nusikaltimus", rašoma WAN generalinio direktoriaus Timothy Baldingo (Timočio Boldingo) pranešime.

"Vyriausybės, policija ir teismai turi imtis aktyvesnių veiksmų, kad būtų apsaugoti žurnalistai bei ištirti ir nubausti nusikaltėliai", sakė T. Baldingas.

Aštuoni žurnalistai buvo nužudyti Lotynų Amerikoje - keturi Kolumbijoje, du Meksikoje ir po vieną Gvatemaloje bei Urugvajuje", pranešė WAN.

Ispanijos žurnalistas Jose Luisas Lopezas (Chosė Luisas Lopesas), kuriam mirtimi grasino ETA partizanai, sekmadienį buvo nušautas Baskų šalyje.

Kiti žurnalistai žuvo Bangladeše, Gambijoje, Haityje, Pakistane, Rusijoje ir Somalyje.

Pernai buvo nužudyti 36 žurnalistai.

WAN (World Association of Newspapers) atstovauja 17 000 pasaulio laikraščių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.