aA
Vakar Pasvalio rajono konservatoriai Valakėlių kaimo gyventojai Emilijai Gudaitei iškilmingai padovanojo karvę ir pavadino ją Jone. Buvęs Seimo narys Antanas Matulas prašė šio vardo nesieti su medžioklėje dalyvavusio LDDP nario parlamentaro Jono Budrevičiaus vardu. LŽ jau rašė, kad lapkričio 4-osios rytą E.Gudaitė rado ganykloje negyvą karvę, o šalia esančiame miške girdėjo medžioklės garsus.
  • Nekalti
  • Ekshumacija

    Nekalti

    Kiškius medžioję Pasvalio rajono Saločių būrelio vyrai neprisipažino nušovę E.Gudaitės karvę (vėliau ji tapo Pasvalio konservatorių ir LDDP atstovų ginčo objektu). Medžiotojai įnirtingai gynė savo tiesą, juo labiau kad tą dieną kiškius šaudė Pasvalio vyriausiasis prokuroras Algirdas Vačikauskas, LDDP narys parlamentaras Jonas Budrevičius, savivaldybės ėemės ūkio skyriaus darbuotojas Jonas Morkūnas bei kiti ne mažiau atsakingi asmenys.

    Jie niekaip nenorėjo pripažinti veterinarijos gydytojo Antano Navikausko skrodimo išvados, kad karvė buvo nušauta, nes šovinys taip ir liko nesurastas. Nors galvijo pilve žiojėjo skylė, medžiotojai tvirtino, esą karvė nudvėsė prisirijusi vadelių.

    Ekshumacija

    Pasirodžius publikacijoms spaudoje, Pasvalio policija iškėlė baudžiamąją bylą. Nutarta karvę ekshumuoti, tačiau gyvulio kumpius jau buvo suriję šunys. Visas Valakėlių kaimas krito iš juoko, kai policininkai iškasė karvės žarnas, bet nerado jose nei kulkos, nei vadelių, nei kitokių svetimkūnių, nuo kurių gyvulys galėjo nugaišti.

    Pareigūnai su metalo detektoriais išmaišė visą ganyklą, tačiau kulkos taip ir neaptiko. Surado tik kelis susiraičiusios vielos gabalėlius. Baudžiamoji byla, pritrūkus įrodymų, buvo nutraukta.