aA
Opozicinės Lietuvos demokratinė darbo ir Socialdemokratų partijos skelbia formuojančios savo frakcijų Seime koaliciją.
Kaip sakoma antradienį išplatintame LDDP ir LSDP frakcijų seniūnų pavaduotojų Juozo Bernatonio ir Juozo Oleko pranešime, abi frakcijos "nusprendžia pateikti stiprią alternatyvą dešiniajai Seimo daugumai" ir sudaro "socialdemokratinių opozicinių frakcijų koaliciją".

LDDP frakcija turi 13, o Socialdemokratų frakcija - 7 narius.

Anot pareiškimo, abi opozicinės frakcijos "savo veikloje remsis Socialistų Internacionalo principais ir svarbiausiomis vertybėmis laikys laisvę, socialinį teisingumą ir solidarumą".

J. Bernatonio ir J. Oleko teigimu, sudariusios koaliciją, abi frakcijos derins požiūrius svarbiausiais Seime svarstomai klausimais, rengs įstatymų ir kitų teisės aktų projektus.

Frakcijos kartu organizuos opozicines darbotvarkes, susitikimus su rinkėjais, spaudos konferencijas, bendromis pastangomis vykdys valdžios parlamentinę kontrolę.

LDDP ir LSDP frakcijos laikysis savo programinių nuostatų ir bendrus sprendimus priims pariteto pagrindais.

Kaip BNS sakė J. Olekas, pareiškimą ketinama perskaityti antradienį Seimo plenarinio posėdžio pabaigoje. Pagal Seimo Statutą apie naujų frakcijų ir jų koalicijų sudarymą Seimo pirmininkui raštu pranešama ne vėliau kaip kitą darbo dieną, o parlamento vadovas tai paskelbia artimiausiame Seimo posėdyje.

Balandžio pabaigoje LDDP ir LSDP tarybų posėdžiuose buvo nutarta sudaryti parlamentinę koaliciją bei Seimo rinkimų koaliciją.

Dviejų ideologiškai giminingų partijų suartėjimą sveikino kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.