aA
Su trijų mažeikiškių dingimu siejamas Algimantas Vertelka Vilniaus apygardos teismui penktadienį apskundė žemesnės instancijos teismo nuosprendį, kuriuo jis buvo pripažintas kaltu dėl neteisėto daugiau nei pusės gramo heroino įgijimo bei laikymo. Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teismas lapkričio 14 dieną A. Vertelkai už tai skyrė 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.
A.Vertelka
A.Vertelka
© ELTA
Tačiau jos vykdymą atidėjo pusantrų metų. Nepaisant bausmės vykdymo atidėjimo, A. Vertelka, kaip ir buvo žadėjęs, apskundė nuosprendį.

Nuteistojo advokatas Kęstutis Stungys sakė BNS, kad savo apeliaciniame skunde A. Vertelka prašo jį visiškai išteisinti, nes mano, kad byla jam yra sufabrikuota, inkriminuoto nusikaltimo jis nepadarė ir yra nekaltas.

Vilniaus apygardos prokuratūra per teisminius ginčus prašė skirti realią laisvės atėmimo bausmę A. Vertelkai. Prokuratūros pareigūnai yra sakę BNS, kad jie irgi ketina apskųsti nuosprendį, kuris realiai neįkalino A. Vertelkos.

Tuoj pat po nuosprendžio paskelbimo, lapkričio 14 dieną, beveik 4 mėnesius kalintas A. Vertelka buvo paleistas teismo salėje. Kardomąjį priemonę - suėmimą teismas pakeitė į rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir paleido A. Vertelką teismo salėje. Nuteistasis įpareigotas nekeisti gyvenamosios vietos.

Atidėti bausmės vykdymą A. Vertelkai teismas nusprendė atsižvelgęs tai, kad jis jau yra suimtas beveik keturis mėnesius, anksčiau neteistas, neturi galiojančių administracinių nuobaudų, turi mažametį vaiką, o ilgas buvimas laisvės atėmimo įtaigoje gali pakenkti jo socialiniams ryšiams.

Pritrūkus įrodymų, A. Vertelkai nebuvo pateikti kaltinimai dėl trijų mažeikiškių - buvusio bendrovės "Mažeikių nafta" vadovo Gedimino Kiesaus, jo sūnaus ir vairuotojo - dingimo, nors jis buvo įtariamas prie to prisidėjęs.

Tačiau, įtarus buvusio bendrovės "Mažeikių nafta" vadovo Gedimino Kiesaus, jo sūnaus Valdo ir vairuotojo pagrobimu, A. Vertelka buvo sulaikytas liepos 21 dieną Nidoje. Tuomet pas jį buvo rasta 0,645 gramo heroino. A. Vertelkos byla dėl neteisėto narkotinių medžiagų laikymo yra išskirta iš pagrindinės Kiesų bylos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.