aA
Rusijos spaudos ministras Michailas Lesinas nėra "Laisvės" radijo veiklos apribojimo ar uždraudimo Rusijos teritorijoje šalininkas.
Kaip pažymėjo M. Lesinas interviu ketvirtadienį, Rusija - demokratinė valstybė ir todėl turi laikytis demokratijos normų. Be to, "kiek tik nori uždaryk, žmonės vis tiek klausys", pridūrė ministras.

Kalbėdamas apie "Laisvės" radijo korespondentą Andrejų Babickį, kurį federaliniai daliniai sulaikė Čečėnijoje ir po to pakeitė į rusų karius belaisvius, M. Lesinas pažymėjo, kad tardymas turi išsiaiškinti, kiek dėl to kaltas žurnalistas. Pasak jo, jeigu žurnalistas dalyvavo kovos veiksmuose čečėnų kovotojų pusėje, be abejo, turi būti nubaustas.

M. Lesinas, išdėstydamas savo kaip piliečio, o ne kaip Spaudos ministerijos vadovo poziciją, pareiškė nesutinkąs su tuo, kad būtų platinamos Čečėnijoje nukautų Rusijos kareivių nuotraukos (sausio pradžioje teisėsaugininkai konfiskavo fotojuostą ir nuotraukas, kurias A. Babickis atvežė iš Čečėnijos). "Tai mūsų skausmas ir tragedija. Nukautų Rusijos kareivių kūnų demonstravimas pakerta visuomenės moralinę dvasią", mano M. Lesinas.

Jo nuomone, Vakarų ir įtakingų tarptautinių struktūrų kritikai dėl A. Babickio bylos nereikia teikti didelės reikšmės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.