aA
Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) Tauragės skyriaus pirmininkas S.Oželis išplatino pareiškimą, kuriame žada šį penktadienį pradėti bado akciją prie Tauragės rajono apylinkės teismo.
Tokio žingsnio priežastis - Tauragės rajono apylinkės teismo skirta 500 Lt bauda už Susirinkimų įstatymo ir administracinius teisės pažeidimus. Tauragės rajono tarybos narys S.Oželis įsitikinęs, kad bauda - kerštas už Vilniuje sužlugdytą Vienos pokylį.

Balandžio 4 dieną buvo organizuotas mitingas, kurio dalyviai piktinosi "tais pačiais" veidais rajono taryboje.

S.Oželis, vienas mitingo organizatorių, paragino susirinkusiuosius mitinguoti ne leistoje vietoje, centrinėje aikštėje, bet traukti prie savivaldybės. Taip buvo pažeistas įstatymas.

S.Oželis savo pareiškime rašo: "(...) pažeminančiai nubaustas administracine bauda už tai, kad pasinaudojo LR Konstitucijos bei LR Susirinkimo įstatymo numatytomis teisėmis - kvietė žmones aktyviai, išeinant į gatves, kovoti už savo teises. LLS Tauragės skyriaus organizuotose akcijose nėra buvę jokių incidentų, pasakytų necenzūrinių žodžių". Jis teigia, kad ši bauda - išsipildžiusi ponijos, "kuri laukė keršto Vienos baliaus žlugdytojui - S.Oželiui", svajonė.

LLS lyderis, Kauno meras Vytautas Šustauskas teigia "labai nusišalinęs nuo LLS veiklos, po rinkimų su Taurage nekalbėjęs, todėl nežino, kas ką daro".

Pasak V.Šustausko, jis nežino, kodėl S.Oželis teigia, jog administracinė bauda jam skirta norint atkeršyti dėl sužlugdyto Vienos pokylio.

"Nežinau, iš kur jis turi tokių faktų, kad keršija. Gal turi? Mūsų valstybėj visko atsitinka. Nežinau, bet manęs kažkodėl nejudina", teigė V.Šustauskas.

Pasak V.Šustausko, jį patį sunku parklupdyti, nes politikoje jau esąs trylika metų. V.Šustauskas giežtai pareiškė niekada nebuvęs prieš labdaringą Vienos balių.

Pasak Kauno mero, jis prieš tai, kad tokiuose pokyliuose dalyvautų pirmieji šalies asmenys, gaunantys algas iš mokesčių mokėtojų.

V.Šustauskas teigė, kad ir jis, meras, norėdamas eiti į tokį pokylį, pirma turėtų atsiklausti rinkėjų, ar jis gali į jį vykti ir išleisti "atlyginimą, kuris yra iš mokesčių mokėtojų kišenės".