aA
Pasienio apsauga ir policija Šiaurės Rytų Lenkijos Gižicko mieste praėjusį sekmadienį sulaikė 47 baltarusius, paėmė jų pasus bei kelialapius ir 12 valandų juos laikė policijos nuovadoje.

Antradienį kai kurie šių baltarusių padavė oficialų skundą Baltarusijos konsulatui Balstogėje. Baltarusijos URM iškvietė Lenkijos ambasadorių Minske Mariuszą Maszkiewiczių (Mariušą Maškevičių), kuriam įteikė protesto notą.

V. Burskis telefonu Baltarusijos televizijai pranešė, kad baltarusiai buvo sulaikyti dėl kaltinimų "neteisėta prekybine veikla".

Į policijos nuovadą atvykus Baltarusijos konsulato atstovams, 37 iš 47 baltarusių buvo nedelsiant paleisti. Likusiems 10-ai sulaikytųjų pradėtas deportavimo procesas.

Tuo tarpu Lenkijos URM atstovas spaudai Pawelas Dobrowlskis (Pavelas Dobrovolskis) trečiadienį vakare pareiškė, kad dėl baltarusių priimtą sprendimą Lenkija laiku administraciniu ir neturinčiu jokių politinių motyvu.

Deportavimo procedūros buvo pradėtos ne tik baltarusiams, bet ir dviem lietuviams bei dviem rusams, kurie taip pat buvo pasieniečių sulaikytoje grupėje, sakė P. Dobrowolskis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.