aA
Kalnų rajonuose Čečėnijos pietuose tebevyksta federalinių pajėgų ir čečėnų separatistų mūšiai.
Kaip pranešė ketvirtadienį Jungtinės federalinių pajėgų grupuotės Šiaurės Kaukaze štabas, bombarduojamos ir apšaudomos raketomis kovotojų bazės Argūno ir Vedeno tarpukalnėse. Itum Kalės ir Duba Jurto apylinkėse vyksta mūšiai dėl strategiškai svarbių aukštumų.

Federalinė kariuomenė apsupo Argūno tarpukalnę iš šiaurės ir pietų, bet užblokuoti tik pagrindiniai keliai. Pagrindinės kovotojų pajėgos sutelktos Šatojaus rajone, kur federalinės pajėgos tęsia kovos su terorizmu operaciją. VRM kariuomenė ieško čečėnų kovotojų 12 gyvenviečių ruože nuo Orechovo iki Alchazarovo.

Štabo duomenimis, Grozne dirba daugiau kaip 500 išminuotojų, griaunami aukšti pastatai, kurių neįmanoma atstatyti.

Penktadienį planuojama uždaryti Grozną, kad niekas į miestą neįeitų ir neišeitų iš jo. Tuo siekiama neleisti kovotojams patekti į miestą, apsimetus taikiais gyventojais, ir rengti ten teroro aktus.

Nazranė, vasario 17 d. ("Interfax"-BNS). Tuo tarpu Čečėnų šaltiniai praneša, kad federalinės pajėgos telkia papildomus dalinius prie įėjimo į Argūno tarpukalnę, drauge aktyviai skverbdamosi į Vaštaro upės tarpeklį.

Šių šaltinių teigimu, federalinės pajėgos stiprinamos ir prie Elistanžo gyvenvietės. Šiame ruože nuo trečiadienio vyksta poziciniai mūšiai.

Separatistų pajėgų štabas pranešė, kad trečiadienio vakarą viename pietinių Čečėnijos rajonų įvyko čečėnų vadų pasitarimas, kuriam pirmininkavo Aslanas Maschadovas. Jo teigimu, tarp pasitarimo dalyvių buvo Vacha Arsanovas ir Šamilis Basajevas, kuris neseniai buvo sunkiai sužeistas, kai traukėsi iš Grozno. Pasitarimas buvo uždaras.

Tuo tarpu federalinės karinės vadovybės atstovai neseniai pranešė turį duomenų, kad V. Arsanovas žuvo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.