aA
Rusijos mokesčių policijos globėju paskirtas apaštalas šventasis Matas, ketvirtadienį paskelbė laikraštis "Sevodnia".
Rusijos mokesčių policija, išgarsėjusi tuo, kaip jos kaukėti pareigūnai prieš patikrinimus šturmuoja įtariamų kompanijų pastatus, - nėra labai populiari tarp gyventojų, kaip bibliniais laikais nebuvo populiarūs ir mokesčius rinkę Romos muitininkai. Šventasis Matas, prieš tapdamas Jėzaus pasekėju, taip pat buvo muitininkas.

"Sevodnia" citavo mokesčių policijos atstovą Jurijų Tretjakovą, kad agentūra gavo Rusijos stačiatikių Bažnyčios pritarimą iš dalies dėl to, jog padėjo restauruoti savo pagrindinės būstinės teritorijoje esančią katedrą.

Jėzus kažkada ne kartą teigė, jog tiek nekenčiami muitininkai, tiek prostitutės gali patekti į Dangų, jei atras Dievą. Anot J.Tretjakovo, Rusijos mokesčių policija nesivaiko madų ir nesirengia piktnaudžiauti dieviška apsauga. Naujas globėjas paprasčiausiai tereiškia, jog pareigūnai dabar turės kitą šventę - lapkričio 29 dieną, šv.Mato dieną.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.