aA
Remiantis projektu, kurį parengė Rusijos vyriausybė, išlaidos buvusiam Rusijos prezidentui išlaikyti sudarys apie 40 mln. rublių per metus.
Kremlius
Tai ketvirtadienį spaudos konferencijoje Maskvoje pranešė Vladimiro Putino atstovas Valstybės Dūmoje Aleksandras Kotenkovas.

Pasak jo, "net ir esant palankiausioms aplinkybėms, vienu metu daugiau kaip 3-4 buvusių prezidentų šalyje negali būti".

Atsakydamas į klausimą, A. Kotenkovas pareiškė, kad Garantijų buvusiam prezidentui įstatymas, kuriam trečiadienį per pirmąjį svarstymą pritarė Valstybės Dūma, nenumato galimybės palaidoti buvusį lyderį Kremliaus sienoje. "Aš manau, kad nei prie sienos, nei sienoje nebus laidojama", sakė prezidento atstovas.

A. Kotenkovas taip pat pažymėjo, kad šis įstatymas nenumato buvusiam prezidentui visiško neliečiamumo: turimas omenyje tik įgaliojimų vykdymo laikotarpis. Buvęs prezidentas "gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn prokuroro teikimu už veiksmus, tiesiogiai nesusijusius su prezidento įgaliojimų vykdymu".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.