aA
Vašingtone prie Pusiaujo Gvinėjos ambasados ketvirtadienį buvo surengta protesto akcija dėl šioje Afrikos šalyje sulaikyto Lietuvos laivo "Rytas". Akcijos dalyviai siekė atkreipti JAV ir kitų valstybių dėmesį į Lietuvos laivo likimą. Maždaug valandą trukusioje protesto akcijoje Vašingtone dalyvavo 25 žmonės.
Protest
Protestuotojai laikė iškėlę Lietuvos trispalves bei plakatus anglų kalba "Free the Rytas!" ("Paleiskite Rytą!"), "Get you own fish!" ("Gaudykite savo žuvis!").

Protestuotojai skandavo "One, two, three, let the Rytas free!" ("Vienas, du, trys, paleiskite "Rytą!").

Sankcionuotą protesto akciją stebėjo policija.

Susitikti su protestuotojais buvo išėjęs Pusiaujo Gvinėjos ambasados pareigūnas, kuriam įteikta peticija, reikalaujanti išlaisvinti Lietuvos laivą.

Peticiją priėmęs Pusiaujo Gvinėjos ambasados pareigūnas pakartojo savo šalies valdžios poziciją, kad Lietuvos laivas sulaikytas dėl nelegalios žvejybos Pusiaujo Gvinėjos teritoriniuose vandenyse.

"Ryto" šeimininkai šiuos kaltinimus kategoriškai neigia, pabrėždami, kad šis laivas yra transportinis refrižeratorius, kuris nėra pritaikytas žvejybai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.