aA
"Publikacija yra nekompetentinga vieno asmens spaudoje skelbtos informacijos interpretacija, kuri neturi būti siejama su Lietuvos medikų (specialistų) vardu", sakoma ministerijos pareiškime spaudai.

Jame pažymima, kad šiuo straipsniu profesorius Leontijus Motiejūnas šiurkščiai pažeidžia gydytojo etikos principus ir dezinformuoja visuomenę.

Praėjusią savaitę spaudoje infektologas L. Motiejūnas padarė prielaidą, kad progresyvinis paralyžius, kuriuo serga 79 metų popiežius, galėjo būti sifilio pasekmė.

Lietuvos Katalikų Bažnyčios Vyskupų konferencijos pirmininkas arkivyskupas Sigitas Tamkevičius šiuos samprotavimus pavadino "šmeižikiškais".

Kauno arkivyskupo nuomone, rašinys "yra skirtas kompromituoti ne tik Katalikų Bažnyčios vadovą, bet ir pasaulio pripažintą moralinį autoritetą, žmogų, daug padariusį Lietuvos labui, įžeidžia ne tik katalikų, bet ir visų dorų žmonių jausmus".

Leidinyje "Kas yra kas Lietuvoje" L. Motiejūnas, kuriam dabar 74-eri, pristatomas kaip habilituotas daktaras, profesorius, jo paties įkurtos UAB "Endemik" mokslinis konsultantas.

Anksčiau L. Motiejūnas dirbo Vilniaus universiteto Infekcinių ligų klinikos Gamtinių židininių infekcijų mokslinio tyrimo laboratorijos vedėju.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.