aA
"Mes esame pasiryžę bendradarbiauti su visomis politinėmis jėgomis, kurios pripažįsta eurointegracijos vertybes, kaip atsiplėšimą nuo sovietmečio", spaudos konferencijoje pirmadienį sakė konservatorių partijos vicepirmininkė, Seimo pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė.

Anot R. Juknevičienės, savivaldybių tarybų rinkimuose "antivakarietiško nusistatymo partijos gavo nemažai balsų". Pasak konservatorės, Tėvynės sąjunga buvo visų nuosekliausia politinė jėga privatizavimo, rinkos ekonomikos ir kitais klausimai, kurie lemia Lietuvos "atsiplėšimą nuo sovietmečio".

R. Juknevičienės teigimu, euroatlantinės integracijos ir rinkos reformų klausimais "politinių jėgų sutarimas būtų geras dalykas".

Kaip neabejotinas ir patikrintas sąjungininkes R. Juknevičienė įvardijo Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungą bei Lietuvos krikščionių demokratų partiją, su kuria, pasak konservatorės, "niekada nekilo ginčų dėl euroatlantinės integracijos procesų".

Pasak R. Juknevičienės, konservatoriai "daug klausimų dėl praktinių galimų žingsnių" turi Lietuvos liberalų sąjungai (LLS). Konservatoriams, anot jos, neaiškus LLS požiūris į energetikos ūkio restruktūrizavimą, kariuomenės dalykus bei keli kiti aspektai.

Konservatorės teigimu, jai rūpi ne tik Tėvynės sąjungos ir liberalų santykiai, bet ir "dešiniųjų balsų neišbarstymo klausimai". Pasak jos, jeigu Kauno mieste konservatoriai, krikščionys demokratai bei politkaliniai būtų susijungę į koaliciją, jie ten būtų tapę antrąja daugiausia balsų surinkusia politine jėga.

Pasak jos, LDDP ir LSDP paskelbus apie koalicijos sudarymą, o kadenciją baigusiam prezidentui Algirdui Brazauskui ją parėmus, "galimybę Lietuvai turėti vakarietiškos orientacijos socialdemokratiją suvalgė sovietinė nomenklatūra".

Anot R. Juknevičienės, nei LSDP lyderio Vytenio Andriukaičio, nei A. Brazausko, nei LDDP pirmininko Česlovo Juršėno negalima laikyti vakarietiškos socialdemokratijos atstovais Lietuvoje.

Apibūdindama ryškėjančią Centro sąjungos ir Naujosios sąjungos (socialliberalų) partnerystę, R. Juknevičienė sakė, jog "šiandien akivaizdu, kad centras nueina į kairę".

"Šis darinys konjunktūriškai kuriamas artimiausiai ateičiai", sakė konservatorė, patikslindama, jog turi galvoje rudenį numatytus Seimo rinkimus bei po trejų metų įvyksiančius prezidento rinkimus.

"(NS lyderiui) Artūrui Paulauskui rūpi tapti prezidentu. Jis neskatino NS atstovų tapti merais, kad ši jėga nesusikompromituotų iki prezidento rinkimų", sakė R. Juknevičienė. Ji pridūrė, kad Centristų lyderiui "Romualdui Ozolui rūpi Seimo pirmininko postas ir, vargu, ar kas daugiau".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.